Joop & Wilma Martens – voorzitter & penningmeester

Wij zijn Joop (voorzitter) en Wilma Martens (penningmeester) uit Deurne. Meteen tijdens onze eerste vakantie zijn we gegrepen door Gambia. Het land, het klimaat, de cultuur, maar vooral de bevolking sprak ons aan. De mensen zijn erg vriendelijk, tolerant en vooral zorgzaam voor elkaar.

We kwamen echt in een andere wereld terecht. Een wereld waar de mensen bijna niets hebben en toch zoveel mogelijk met elkaar delen. Zoals ook in het westen is onderwijs van wezenlijk belang. Immers zonder onderwijs geen kansen. De overheid heeft geen geld om scholen te bouwen met als gevolg dat heel veel kinderen geen onderwijs kunnen volgen. Onderwijs geeft kansen, daarom willen we er voor zorgen dat we zoveel mogelijk kinderen die kans geven.

In het achterland, in het dorpje Madiana, zijn we momenteel bezig om een school voor ca. 200 kinderen op te zetten. Samen met de lokale bevolking en met behulp van sponsoren zijn we de school aan het bouwen. Het geeft een enorme voldoening om met deze mensen samen te werken om uiteindelijk 200 kinderen een kans te geven om straks een keuze te kunnen maken in hun leven.