Verslag Hennie Nooijen

Wat een geweldige ervaring om met Joop mee te gaan naar Gambia om te zien hoe geweldig de school is gegroeid onder de bezielende leiding van Joop en Wilma. Trots dat we deelgenoot zijn mogen worden van deze bijzondere stichting.

Een paar jaar geleden zijn wij, mijn vrouw en ik, toegetreden tot het bestuur van de school. In 2018 zijn wij voor de eerste keer naar Gambia gegaan. We zijn meteen verliefd geworden op het land en de mooie mensen die er wonen. Hoe is het mogelijk dat je kunt blijven lachen zonder dat je geen zekerheid hebt dat je elke dag een maaltijd hebt? Wat is er mooier om de kinderen een toekomst te bieden waar ze die zekerheid wel hebben?

Gegroeid is de school zeker. En niet alleen in het aantal leerlingen. Wat veel belangrijker is, er wordt structuur aangebracht in het leven van de gezinnen. De kinderen gaan naar school en de ouders hebben tijd om iets te ondernemen zodat ze wat kunnen bijverdienen.

Wat we voor de toekomst willen is dat de school meer en meer zelfvoorzienend gaat worden.
Hiervoor hebben we een stuk land gekocht waarop ze groenten en fruit kunnen verbouwen, wat ze kunnen verkopen op de markt. Ook hebben we een bus gekocht waarmee ze spullen kunnen vervoeren. Voor nu blijven wij hopen op uw steun zodat wij deze dingen gefaseerd en goed kunnen opzetten.

Hopelijk kunnen we over een aantal jaren zeggen dat we niet alleen samen een school hebben gebouwd, maar ook samen hebben gebouwd aan een betere toekomst voor Gambia.

Vriendelijke groet,
Hennie Nooijen