Verslag Ursula

Rond 9 uur vertrokken we met 5en met de jeep van Baba richting de school die Stichting “The Future Gambia” uit Brabant belangeloos hebben opgericht. Hun hele ziel en zaligheid ligt erin en dat was te zien. Vandaag was het feest, de kinderen van de kleuterschool promoveren naar de basisschool en dat gaat met een uitgebreide ceremonie, inclusief het bezoek van het dorpshoofd en een soort minister van onderwijs. Hoppa! Dat pakte ik toch maar mooi even mee als “speciale gast uit Nederland”. Ik was vereerd. De school bestaat uit zo’n 250 kinderen en de meesten ervan waren bij dit evenement inclusief hun opgedirkte moeders, broertjes en zusjes. In de slopende hitte werden zelf gemaakte slingers opgehangen, ze deden me denken aan mijn eigen kleutertijd. Het werd een ware happening. Rond 13.00 uur kregen we een heerlijke maaltijd, bereid op vuur, buiten op een plaatsje achter het huis van de toezichthouder van de school. Er werden gedichten voorgelezen en er werd gedanst.

Het was in één woord Ge-wel-dig.

Geschreven door: Ursula uit Doetinchem