Ilse van der Velden – Bestuurslid

Mijn naam is Ilse van der Velden, en mijn eerste kennismaking met Gambia was in 2015.
Ik was al even bevriend met Marieke, en ik leerde Joop en Wilma een paar maanden voor ons vertrek kennen. Ik kwam wat spullen brengen om mee te geven voor Afrika, en zo hoorde ik het verhaal van Joop, Wilma en Marieke.

Ik ben van jongs af aan gefascineerd door Afrika, en na het horen van hun mooie verhaal was ik al verkocht. Ik besloot ter plekke dat ik de eerstvolgende reis mee zou gaan. Zo gezegd zo gedaan. Het is een geweldige indrukwekkende reis geworden. De eerste dag moest ik alles wat ik zag even op me in laten werken, want de armoede is heel groot. Maar al gauw maak je kennis met de openhartige bevolking. Al gauw voelde ik me er echt “thuis”. De mensen zijn heel sociaal, en helpen hun medemens waar ze maar kunnen. Ze zijn erg trots op hun land en gelukkig met alles wat ze hebben. Materieel gezien hebben ze bijna niets, maar ze hebben elkaar. Ik heb de liefde gevoeld die er in de lucht hangt. En wij westerlingen kunnen nog heel veel leren van de mensen in Gambia! Terug naar de basis, “respect” voor elkaar. Soms zijn wij dat hier in Nederland een beetje kwijt. Ik ben verliefd geworden op Gambia, en ik ben trots dat ik samen met de stichting mee mag bouwen aan de toekomst van deze kinderen. Ik hoop dat wij met onze verhalen en inzet nog veel mensen mogen inspireren om ook een helpende hand te bieden op wat voor manier dan ook, en zo samen deze kinderen een kans te geven op een echte toekomst!